Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
甜酥塔皮
- 100 克 低筋麵粉
- 75 克 法國麵包粉
- 70 克 冰糖粉
- ½ 茶匙 鹽
- 90 克 無鹽奶油 ,切小塊
- 35 克 蛋
檸檬杏仁奶油餡
- 80 克 奶油
- 80 克 冰糖粉
- 80 克 蛋
- 80 克 杏仁粉
- 2 茶匙 低筋麵粉 ,(約8克)
- ½ 顆 檸檬皮屑
裝飾
- 300 克 綜合莓果
- 少許 自製冰糖粉
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 452.2 kJ / 108.2 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 27.4 mg