抹茶蛋黄酥
TM6 TM5

抹茶蛋黄酥

2.7 (9 ocen)

Składniki

馅心

  • 12 颗 咸蛋黄 ,烘焙专用
  • 180 克 红豆沙 ,选择水洗豆沙,烘焙专用

酥皮

  • 150 克 低筋面粉
  • 50 克 黄油
  • 120 克 牛奶
  • 30 克 糖粉
  • 15 克 抹茶粉

油酥

  • 60 克 低筋面粉
  • 60 克 黄油
  • 5 克 抹茶粉

组合

  • 1 颗 鸡蛋(约53-63克) ,打散,涂抹用
  • 5 克 黑芝麻 ,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 颗
Kalorie
1178.2 kJ / 281.6 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
39.1 g
Tłuszcz
12.7 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Błonnik
0.3 g
Sód
74.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy