Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
馅心
- 12 颗 咸蛋黄 ,烘焙专用
- 180 克 红豆沙 ,选择水洗豆沙,烘焙专用
酥皮
- 150 克 低筋面粉
- 50 克 黄油
- 120 克 牛奶
- 30 克 糖粉
- 15 克 抹茶粉
油酥
- 60 克 低筋面粉
- 60 克 黄油
- 5 克 抹茶粉
组合
- 1 颗 鸡蛋(约53-63克) ,打散,涂抹用
- 5 克 黑芝麻 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 颗
- Kalorie
- 1178.2 kJ / 281.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 74.7 mg