Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g carne de ave cortada em pedaços
- 300 g mistura de legumes (ex.: talo de aipo, cenoura, cebola, tomate) cortados em pedaços
- 1 dente de alho
- 4 pés de mistura de ervas aromáticas frescas (ex.: tomilho, alecrim), só as folhas
- 150 g sal grosso
-
30
g vinho tinto
lub 30 g água - 1 folha de louro
- 1 cravinho
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 919.9 kJ / 219.9 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 14750.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de galinha
40min
Pasta de alho e coentros
5min
Crackers salgadas
30min
Caldo de legumes sem sal
35min
Queijo
50min
Caldo de sobras de legumes
45min
Caldo de legumes
45min
Sal aromatizado com alecrim
12h 10min
Azeite de manjericão e laranja
24h
Peixe à putanesca
30min
Caldo de carne sólido
3 Std.
Mostardas
30min