Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g carne de ave cortada em pedaços
- 300 g mistura de legumes (ex.: talo de aipo, cenoura, cebola, tomate) cortados em pedaços
- 1 dente de alho
- 4 pés de mistura de ervas aromáticas frescas (ex.: tomilho, alecrim), só as folhas
- 150 g sal grosso
-
30
g vinho tinto
lub 30 g água - 1 folha de louro
- 1 cravinho
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 919.9 kJ / 219.9 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 14750.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manteiga
10 min.
Doce de aproveitamentos
35 Min
Queijo tipo mascarpone
16h
Caldo de legumes
45 Min
Doce de morango
55 min.
Molho de tomate
35 Min
Caldo de galinha - TM5
1 Std. 5 Min
Caldo de galinha
40 Min
Caldo de carne sólido
3j
Farinha de cereais ou de leguminosas
5 Min
Caldo de peixe - TM5
25 Min
Queijo
50 Min