Risotto con parmesano

Risotto con parmesano

4.5 132 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • de queso parmesano en trozos (3 cm)
    40 g
  • echalote (aprox. 30 g)
    1
  • de mantequilla sin sal
    20 g
  • de aceite de oliva extra virgen
    10 g
  • de arroz para risotto (p.ej. Carnaroli, Arborio)
    320 g
  • de vino blanco seco
    60 g
  • de agua
    820 g
  • cubo de caldo de carne o de verduras
    1
    1 cucharada colmada de concentrado de caldo de pollo, de carne o de verduras
  • de sal
    1 cucharadita
  • de mantequilla
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 444.9 kcal / 1861.2 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 735.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...