Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 c. chá de sal
- 350 g leite
- 30 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 863 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Massa guisada com carne
45min
Jardineira de carne
1 godz. 5 min
Arroz de tomate
30min
Almôndegas com molho de tomate
40min
Empadão de carne
1 Std. 20 Min
Arroz branco
25 Min
Pão ralado
5 Min
Carne picada
5 Min
Canja
55 min
Puré de fruta
15 Min
Sopa para os mais pequenos
45min
Arroz de pato
1 godz. 5 min