Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limón, sólo la cáscara
- 150 g de azúcar
- 3 huevos
- 200 g de harina
- 120 g de yogur natural, sin azúcar
- 1 cda de polvo para hornear
- 1 pizca de sal
- ½ cdita de vainilla
- 80 g de aceite de girasol
- 30 g de azúcar glass, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1 Std. 30 Min
Bizcocho de limón
2h
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1 Std. 30 Min
Pan de brioche
5h
Panqué con chocolates
1 Std.
Pastel de chocolate
45min
Rosca de naranja
1 Std. 30 Min
Pan de muerto
3 Std.
Bizcocho marmoleado
2h 10min
Pan de elote
2h
Pastel de manzana
1 Std.