Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 120 g di tuorli
- 1 pizzico di sale
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 stecca di vaniglia, incisa per il senso della lunghezza
- zucchero di canna q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1305.4 kJ / 312 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 128.6 g
Alternatywne przepisy
Pastéis de nata
1h
Salsa olandese (TM6)
15min
Salsa al cioccolato
10 min
Salsa Mornay
20 min
Crema catalana
40 Min
Pesche al forno ricoperte di meringa
45 min
Crème caramel (TM6)
4h
Piccole lemon meringue pie
2u. 35min
Lemon meringue pie
3h
Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi
1h
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Caramello salato
1h