Empanada murciana de atún

Empanada murciana de atún

4.0 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 raciones

Składniki

  • 200 g de atún en aceite desmenuzado
  • 100 g de aceite de girasol
  • 100 g de vino blanco
  • 100 g de leche
  • 1 cucharadita de pimentón
  • 3 - 4 pellizcos de sal
  • 400 g de harina de trigo (y algo más para espolvorear)
  • 150 - 200 g de tomate maduro en dados de 1 cm
  • 2 huevos duros en rodajas
  • 50 g de guisantes en conserva escurridos
  • 80 - 100 g de pimiento verde en trozos
  • 80 - 100 g de pimiento rojo en trozos
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 140.6 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 1108 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 28.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...