Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 250 g di patate a tocchetti
- 2 uova
- 30 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 372.4 kJ / 89 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 146 mg
Alternatywne przepisy
Tortilla saporita
45 Min
Frittelle di patate aromatiche
45 Min
Brutti ma buoni di patate
55min
Torta salata ai 4 formaggi
1 Std.
Torta salata a formaggio Brie
50 min
Wurstel panati (senza glutine)
30 min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1 Std.
Parmigiana di patate
2 Std.
Patate gratinate al formaggio
2 Std.
Rösti di patate
1 Std.
Crema al Parmigiano Reggiano
10min