Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de tocino, cortado en 3 cm
- 40 g de aceite vegetal
- 60 g de harina de trigo
- 40 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 600 g de filete de res, en cubos (3 cm)
- 200 g de vino tinto, para cocinar
- 400 g de puré de tomate
- 250 g de agua
- 1 cubito de cubo de caldo de res (para 0,5 l.)
- 200 g de cebolla blanca, en gajos (1 cm)
- 1 cdita de sal fina, al gusto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida, al gusto
- 150 g de papas, en cubos (2-3 cm)
- 100 g de zanahorias, en rebanadas (1 cm)
- 200 g de champiñones, en mitades
- 1 cdita de tomillo seco
- 1 cdita de orégano seco
- 10 g de perejil fresco, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2426 kJ / 578 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1561 mg
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Estofado de res
1 Std. 40 Min
Adobo con carne
50min
Puré de papa y poro
40min
Estofado de res y cerveza con puré Colcannon en cocción lenta TM6
5 Std. 5 Min
Stroganoff de res TM6
1h
Filete de res con almendras
30min
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1h 30min
Goulash
1 Std. 40 Min
Fricasé de pollo TM6
50min
Estofado de carne en salsa de mostaza y champiñones
35min
Cerdo salteado con vegetales estilo Chino TM6
1h 20min