Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kynuté těsto
- 500 gramů polohrubé mouky
- 240 gramů mléka
- 50 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 65 gramů krystalového cukru
- ¾ kostky čerstvého droždí (30 gramů)
- ¾ čajové lžičky soli
Ovocný rozvar a dokončení
- 300 gramů červeného ovoce, čerstvého (např. jahody, maliny, rybíz)
-
120
gramů bílého vína
lub 120 gramů jablečného džusu - 10 gramů rumu (opcjonalnie)
- 15 gramů kukuřičného škrobu
- 25 gramů cukru
- máslo, na vymazání
- hrubá mouka, na vysypání
- polohrubá mouka, na pomoučnění
- mléko, na potření
- moučkový cukr, na pocukrování
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moravské koláče
3 Std.
Kynutý borůvkový koláč
1h 50min
Kynutý knedlík s makovou náplní (Germknödel)
1 Std. 30 Min
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55min
Žloutkové věnečky
1 Std. 30 Min
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1 Std.
Piškotová roláda s citrónovým krémem
3 Std.
Mrkvovo pomerančová bábovka
1 Std. 40 Min
Pudingovo-mandlové řezy
2h 30min
Piškotový korpus (bez lepku)
1 Std. 30 Min
Odpalované těsto
50 Min
Makovo-meruňkový věnec
1 Std. 30 Min