Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kynuté těsto
- 500 gramů polohrubé mouky
- 240 gramů mléka
- 50 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 65 gramů krystalového cukru
- ¾ kostky čerstvého droždí (30 gramů)
- ¾ čajové lžičky soli
Ovocný rozvar a dokončení
- 300 gramů červeného ovoce, čerstvého (např. jahody, maliny, rybíz)
-
120
gramů bílého vína
lub 120 gramů jablečného džusu - 10 gramů rumu (opcjonalnie)
- 15 gramů kukuřičného škrobu
- 25 gramů cukru
- máslo, na vymazání
- hrubá mouka, na vysypání
- polohrubá mouka, na pomoučnění
- mléko, na potření
- moučkový cukr, na pocukrování
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podmáslové šátečky s jahodami
1h 25min
Karamelovo-ořechové řezy
26 Std.
Vánoční tvarohová štóla - 2018
2 godz. 30 min
Makovo-meruňkový věnec
1h 30 min
Strouhanka z čerstvého pečiva
5 Min
Koláč makový květ
2h 20min
Vánočka
1h 30 min
Sníh z bílků
5 Min
Makové mašličky
1h
Makový závin
1h 50 min
Moravské koláče
3h
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 min