![Champignoncremesuppe Champignoncremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58EEA174-E501-4434-9A0C-2AAACB7D4833/Derivates/DEBCF8CD-BD64-416A-A5BB-8C08FFB3DBAD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Champignons, halbiert
- 500 - 600 g Wasser
- 200 g Milch
-
1
Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 50 g Mehl
- ½ TL Salz
- 50 g Sahne
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 40 g Schmelzkäse (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Tomatencremesuppe
35min
Champignon-Rahmsuppe
35min
Zucchinicremesuppe
25min
Paprikacremesuppe
20 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Gurkencremesuppe
25min
Champignoncremesuppe
15min
Knoblauch-Cremesuppe
20 Min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Basilikumsuppe
25min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30min