Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 薑 ,切片
- 15 克 油
- 10 克 乾辣椒 ,切段(約2公分)
- 450 克 素腰花 ,預先川燙
- 60 克 芹菜 ,只取梗,切段(約3公分)
- 100 克 紅甜椒 ,切滾刀塊(約3公分)
- 1 大匙 醬油
- 1 大匙 素蠔油
- 3 大匙 素沙茶醬
- ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 糖
- 10 克 九層塔 ,只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 858.5 kJ / 208.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g