Urządzenia i Akcesoria
Erdnuss-Karamell-Eis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 Portionen
Składniki
-
250 g Zuckerbrauner Zucker250 g
-
Sahne250 g
-
Wasser1030 g
-
Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
Zitronensaft (siehe Tipp)1 TL
-
Salz¾ TL
-
geriebene Orangenschale (z. B. von Dr. Oetker)1 Pck.
-
Essig1 EL
-
Butterkekse80 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken100 g
-
Erdnüsse, geröstet, gesalzen130 g
-
Vanilleeis3 l
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1768 kJ /
422 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Magazin 5/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Karamell-Parfait
7 godz.
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Karamell-Brownies
1 godz. 20 min
Mandel-Nougat-Cubes
1 godz. 10 min
Salzkaramell-Cheesecakes
2 godz.
Walnuss-Krokant
1 godz. 30 min
Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter
1 godz.
Gesalzene Karamellsauce mit Schokomousse
3 godz. 25 min
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14 godz.
Krokant
1 godz. 30 min
Karamellsauce, salzig
20 min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 godz.