Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose gehackte Tomaten (400 g)
- Wasser zum Kochen
- 500 g Peperoni, gemischt, in mundgerechten Stücken
- Salz zum Kochen
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 1 ½ TL Basilikum, getrocknet
- ½ TL Majoran, getrocknet
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 600 g Pouletbrustfilets, ohne Haut, in Würfeln (ca. 2-3 cm)
- 500 g Bandnudeln
- 25 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- 200 g Rahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2497 kJ / 596 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 min
Riz Casimir
45 min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min
Ghackets mit Hörnli
30 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1h
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 min
Poulet-Stroganoff
50 min
Älpler Magronen
45 min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Teigwaren mit Thonsauce
30 min
Züri-Gschnätzlets
50 min
Chügelipastetli
30 min