Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 3 ovos
- 400 g mel
- 130 g azeite
- 50 g açúcar amarelo
- 30 g aguardente
- 1 c. sopa de canela em pó
- 1 pitada de cravinho em pó
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1881.4 kJ / 449.7 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 75.9 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Bolinhos de canela
25 min
Feijão-branco em molho de tomate, bacalhau a vapor e custard de laranja
55 Min
Empadas de bacalhau
1h 20min
Folar do Algarve
4h
Empanadilhas
2h
Empadão de peru
1j 55 menit
Pudim de pão
45 min
Bolo de azeite
50 min
Broas de erva doce
1h 5min
Pão-de-ló de chocolate
1h
Tarte de nozes
55 Min