Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g amêndoa s/ pele
- 400 g açúcar
- 200 g água
- 100 g passas de uva
- 1 pau de canela
- 15 g manteiga
- 50 g vinho do Porto
- 150 g leite
- 200 g pão de cacete, só o miolo
- 12 gemas de ovo desfeitas
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2069.7 kJ / 494.7 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 153 mg
Alternatywne przepisy
Sopa rica de legumes
1 Std.
Sopa de espinafres com ovo
30 Min
Wraps com legumes salteados e molho de ervas - TM6
45 Min
Salada de fruta tropical - TM6
30 Min
Guisado de carne de porco com grão, legumes e cuscuz
1 Std.
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Arroz de miúdos
12 Std. 40 Min
Coelho à moda de Trás-os-Montes
55min
Iogurte gelado com frutos vermelhos
18 Std.
Espuma de leite com café e gelado de avelã
8 Std. 25 Min
Pudim de leite
55min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 Std.