Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 230 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 110 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 TL Kräuter der Provence, getrocknet
- 1 Ei
- 40 g Wasser, kalt
Füllung und Fertigstellung
- 75 g Schalotten, halbiert
- 10 Salbeiblätter
- 10 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g gekochter Schinken, in Würfeln (1 cm)
- 250 g Crème fraîche
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 108 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Mini-Spargel-Quiches
1h 10min
Spargelquiche
1 Std. 15 Min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Brokkoli-Lachs-Quiche
1 godz. 35 min
Mediterrane Gemüsequiche
1 Std. 20 Min
Quiche mit Kartoffeln und Lachs
1 Std. 50 Min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 godz. 45 min
Lachs-Spinat-Quiche
1h 10min
Tarte provençale
1h 40min
Zwiebelkuchen
1h 10min
Vier-Käse-Quiche mit Bacon
1h