Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Milch
- 2 Eier
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 190 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 500 g Quark, 40% Fett
- 3 Eigelb
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1366 kJ / 326 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 godz. 10 min
Kreppel
1j
Apfel-Striezel
2 godz. 20 min
St. Petersburg - Joschiki
2h 55 min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1j 30 menit
Oliviersalat
3sa
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2j
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 Std. 45 Min
Scharlotka
2j
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Gefüllte Blinis
55 Min
Tschebureki
1j 20 menit