Pelmeni mit Meerrettich-Dip
TM6 TM5

Pelmeni mit Meerrettich-Dip

4.8 (651 ocen)

Składniki

  • 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 200 g Wasser und mehr zum Kochen
  • 1 Ei
  • 20 g Öl
  • 3 TL Salz
  • 150 g Schmand
    lub 150 g Crème fraîche
  • 50 g Saure Sahne
  • 30 g Meerrettich aus dem Glas
  • ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
  • 1 TL Pfeffer
  • 2 Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
  • 500 g Hackfleisch, gemischt
  • 2 TL Senf
  • 30 g Butter, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2640 kJ / 630 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy