Wersje kompatybilne
Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 500 g Schichtkäse (siehe Tipp)
- 550 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 EL Öl
- 2 Zwiebeln (ca. 120 g), fein gewürfelt
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- ¼ - ½ TL Pfeffer, nach Geschmack
Teig und Fertigstellung
- 300 g Wasser und mehr zum Kochen
- 30 g Öl
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- Salz zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2253 kJ / 538 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 min
Pierogi mit Rindfleischfüllung
1h
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Piroggen mit Fleischfüllung (Pierogi z mięsem)
1 godz. 45 min
Kreppel
1h
St. Petersburg - Joschiki
2 godz. 55 min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Teigtäschchen mit Zucchini und Geflügelhackfleisch (饺子)
1 godz. 10 min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Tschebureki
1 godz. 20 min
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45 min