![St. Petersburg - Joschiki St. Petersburg - Joschiki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84B5370B-AF9A-490E-9676-E8301920E6FA/Derivates/8f9ee558-5650-4d44-96b6-2b6fb9c573ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 6 Eier
- 130 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 150 g Saure Sahne
- 250 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Creme und Fertigstellung
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g gezuckerte Kondensmilch (z. B. Milchmädchen)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1500 kJ / 358 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Watruschki
1 Std. 40 Min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min
Gefüllte Blinis
55 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min
Kreppel
1h
Gemüse-Leber-Torte
1 Std. 50 Min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2h
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Tschebureki
1 Std. 20 Min
Okroschka (Kalte Suppe)
1 Std. 10 Min