Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses)

Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses)

3.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 portions

Składniki

Cake
  • non-stick cooking spray
  • large eggs room temperature
    4
  • organic cane sugar
    4 oz
  • dark chocolate (70%) in pieces
    8 oz
  • vegetable oil
    4 oz
  • avocado peeled, pitted (approx. 1 md.)
    4 ½ oz
  • cream of tartar
    ¼ tsp
  • water to fill roasting pan (1 in.)
Raspberry Whipped Cream
  • confectioners sugar
    1 tbsp
  • freeze-dried raspberries
    3 tbsp
  • heavy whipping cream chilled
    8 oz
  • unsweetened cocoa powder to dust
  • fresh raspberries to garnish, to taste
    20 - 25
  • edible gold leaf to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1720 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...