Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)

Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
16 portions

Składniki

Dough
  • sugar
    1 ½ oz
  • water room temperature
    4 oz
  • unsalted butter plus extra, to grease
    1 oz
  • active dry yeast
    2 ¼ tsp
  • whole milk room temperature
    9 oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    21 oz
  • salt
    2 tsp
Toutons
  • oil to fry
    9 oz
Bread
  • butter softened to room temperature, plus extra to serve
  • molasses to serve
  • confectioners sugar to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330.6 kcal / 1383.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 251.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...