Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g amêndoa s/ pele
- 80 g água
- 250 g açúcar
- 50 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 9 gemas de ovo
- 10 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1148.1 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 10.5 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora assada e especiarias
1 Std. 40 Min
Chutney de pera e mostarda
40min
Bolo de maracujá
1h 15min
Chutney de cebola e amora
6h 50 min
Mini soufflés de batata-doce e queijo com manteiga de salva
50min
Gelado de chocolate com piripíri e xarope de whisky
Brak ocen
Semifrio marmoreado
4h 20min
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9h 15min
Miniclafoutis de framboesa
25min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1h
Kouglof
5h
Semi-frio de requeijão e maracujá
4 godz. 30 min