Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g amêndoa s/ pele
- 80 g água
- 250 g açúcar
- 50 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 9 gemas de ovo
- 10 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1148.1 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 10.5 mg
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 Std. 20 Min
Trufa de chocolate
2 Std. 40 Min
Bolo de maracujá
1 Std. 15 Min
Crepes soufflé
1h 10min
Baguete com mousse de pato e cebola caramelizada -TM6
Brak ocen
Mince pie
10 godz.
Molho de coco e rum
Brak ocen
Sopa dourada
1 Std. 20 Min
Ovos-moles
1h
Terrine de beterraba
8 Std. 20 Min
Mexilhões a vapor com molho de alho-francês e coco - TM6
45 min
Vichyssoise de agrião
35min