Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 manzanas en cuartos (lavadas, peladas y sin pepitas)
- 3 peras en cuartos (lavadas, peladas y sin pepitas)
- 1 chorrito de zumo de limón
- 4 orejones de albaricoque
- 200 g de azúcar
- 150 g de agua
- 100 g de vino tinto
- 1 palo de canela
- 1 trozo de piel de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 954 kJ / 228 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Compota de peras con orejones y avellanas
1h
Peras en almíbar
1h 40min
Puré de manzana
20 min
Compota a la antigua
2h 30min
Compota de manzana
15min
Mermelada de pera y manzana
30 min
Crema de manzana
1h 30min
Compota de albaricoque
45 min
Mermelada de ciruela y manzana al aroma de canela
1h
Compota a la antigua
2h 30min
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50min
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min