![Milk Bread Milk Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bced1dba6261aed75284b4932da842bd/Derivates/49f1e7fb54e5101d1959ea4f14f1872d09864b35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g milk
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 - 60 g sugar, to taste
- 550 g strong white bread flour
- 1 ½ tsp salt
- 1 medium egg, lightly beaten, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 390.2 kJ / 93.3 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 124.8 mg