Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 1000 g leite
- 150 g açúcar
- 20 g farinha de custarda (4 saquetas aprox.)
- 200 g bolacha Maria
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 200 g leite condensado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1768.6 kJ / 422.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 177.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de morangos
2h
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Doce da casa
2h 30min
Tarte de arroz-doce
1 Std. 50 Min
Semifrio de bolacha e ovos
4h
Torta de morangos
45 min
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Bolo pudim
3h
Tarte de leite e chocolate
4h
Sobremesa de gelatina
7ωρ.
Tarte de nata
8 godz.
Pudim de leite condensado e café
1h