![Birnenklütje Birnenklütje](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06C30393-E39E-468C-B228-85129F1190D3/Derivates/5A8897C9-6909-4F24-95CD-D474F76D48BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeklöße:
- 100 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Zucker
- 270 g Mehl
- 1 Ei
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- Zimt zum Bestreuen
Birnenkompott:
- 720 g Wasser
- 30 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 650 g Birnen, klein, geschält, geviertelt
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 495 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1h 15min
Milchreis
1h
Vanillepudding
25min
Möhreneintopf
30min
Rote Grütze
30min
Gelatinzucker
25min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Apfel-Cranberry-Kompott mit Bulgur
35min
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze mit Holundersauce
4 Std.
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1h
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50min
Grießpudding
15 Min