Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Weizenkörner
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 4 Eier, getrennt
- 80 g Rohrohrzucker oder Vollrohrzucker
- 1 Prise Salz
- 120 g Wasser
- 60 g Honig
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 25 g Zitronensaft
- 800 g Äpfel, entkernt, in mundgerechten Stücken, oder Spalten
- 200 g Saure Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Birnen-Obersschnitten
1j 30 menit
Apfelkuchen
1j
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2j 30 menit
Blechkuchen mit Pflaumen
1 Std. 15 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3sa
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20 min
Bananenkuchen
1 Std. 15 Min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Apfel-Walnuss-Kuchen
1j 30 menit
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10 min
Rührkuchen mit Obst
1j
Gedeckter Apfelkuchen
8h