Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Mango, in Stücken 2 cm
- 650 g Blutorangen, geschält, entkernt, in Stücken 2 cm
- 1 Vanilleschote, längs halbiert und Mark ausgekratzt
- 500 g Gelierzucker 2:1 (z.B. von Dr. Oetker)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 186 kJ / 44 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 Std. 40 Min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Mango-Möhren-Konfitüre
30 Min
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30 Min
Bellini-Konfitüre
40 Min
Tropic-Konfitüre
25 Min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25 Min
Kiwi-Kokos-Konfitüre
15min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 Min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 Min
Kaki-Orangen-Konfitüre mit Ingwer
25 Min