Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 gramů žitných zrn
- 150 gramů pšenice špaldy
- 300 gramů pšeničné mouky, polohrubé, typu 550
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 2 čajové lžičky sušeného kvásku, žitného
- 1 špetka cukru
- 2 čajové lžičky chlebové koření
- 2 čajové lžičky soli
- 30 gramů jablečného octa
- 350 gramů vody, vlažné
- Wartości odżywcze
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Bageta
3 Std. 45 Min
Žitný chléb
3 godz. 50 min
Tvarohové housky
1h 50min
Špaldovo-pohankový chléb
1 Std. 30 Min
Chlebový žitný kvásek
84h 15min
Rustikální chléb
2h
Celozrnné housky
2h
Žitné placky
2 Std. 10 Min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12h
Rýnský tmavý chléb
1 Std. 30 Min
Celozrnný chléb z páry
2h
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min