Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oplatka
- 2 vejce
- 120 gramů cukru
- 120 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 400 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Zrmzlinový krém
- 80 gramů cukru
- 1 vanilkového lusku
- 500 gramů smetany, min. 30 % tuku, vychlazené
- 2 bílky
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1584.2 kJ / 378.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Valentinské čokoládové řezy s malinovým želé a zázvorovým sorbetem
Keine Bewertungen
Vanilkovo-malinová zmrzlina ze skyru (nízkotučná)
10 godz. 15 min
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50min
Čokoládová zmrzlina bez vajec a laktózy
10 Std. 20 Min
Válečky Spekulatius
2h 20min
Čokoládová zmrzlina
12h
Vanilková zmrzlina
12h
Smetanová vanilková zmrzlina (Gelato alla crema)
10 godz. 15 min
Karamelový krém
2h 35 min
Čokoládový dortík
12 godz. 15 min
Jahodová zmrzlina s bílou čokoládou
5 min
Americké palačinky (Pancakes)
40min