Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filo spiraal
- 100 g amandelen, gepeld
- 125 g ongezouten, gepelde pistachenoten
- 1 citroen, enkel de fijne zeste
- 125 g poedersuiker
- 1 eiwit (medium)
- poedersuiker, om te bestuiven
- 100 g boter, in blokjes
- 8 vellen filodeeg
- 1 eierdooier (medium)
- 1 snuifje gemalen kaneel
- 15 g amandelvlokken
Siroop
- 75 g sinaasappelsap
- 140 g honing
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 4853 kJ / 1160 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glazuur
5 Min
Worteltaart
2h
Batbout met kaas
30 Min
Tunesische Chorba
45 Min
Lactose- en eivrije cookies met chocolade
20min
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Brak ocen
Linzenbrood
1h 55min
Minipizza’s
1 Std. 20 Min
Bananen-druivenpudding zonder toegevoegde suikers
1 Std.
Vanillesiroop
30 Min
Citroenmeringuetaart
2h 30min