Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water
- 150 g glutinous rice, rinsed, soaked for 2 hours or overnight
- 150 g coconut milk
- 50 g sugar
- ¼ tsp fine sea salt
- 300 g ripe mango (approx. 1 mango), peeled, cut in pieces (2 cm)
- ½ tsp sesame seeds, for garnishing (opcjonalnie)
- fresh mint leaves, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Roti Canai (Roti Prata)
3 Std. 55 Min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Chicken Rendang
45min
Nasi Lemak
45min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Tom Yum Goong
30min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2u. 40min