Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salada
- 1 dente de alho
- 4 fatias de pão rústico
- Azeite q.b.
- 500 g água
- 400 g espargos verdes, arranjados
- 300 g ervilhas descongeladas
- 1 curgete
Vinagreta
- 1 limão (raspa e sumo)
- 1 c. chá de mostarda de Dijon
- 1 c. chá de mel
- 10 g folhas de salsa
- 50 g azeite
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1217.4 kJ / 291 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 179.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40min
Brownies sem açúcar
2h
Bolonhesa vegan
40min
Panqueca de arroz no forno com morangos
35min
Salada de cenoura e maçã espiralizadas com feta e frutos secos - TM5
Brak ocen
Bulgur de laranja com legumes assados - TM6
Brak ocen
Salada de legumes com molho de caju
2sa 45 dk
Bolo de queijo com framboesas e pó proteico
3h 30min
Noodles de batata-doce com molho de caju
2h
Salada morna de feijão e salmão
30min
Salada de inverno
35min
Gnocchi de sêmola com molho de cogumelos
45min