Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kağıtta sardalya
- 600 - 650 g temizlenmiş, ayıklanmış, bütün sardalya, iri (her biri 70-80 g) (bk. çeşitlemeler)
- sızma zeytinyağı, yağlamak için
- 4 tutam tuz
Fasulye salatası
- 2 yumurta
- 500 g su
-
500
g Fransız fasulyesi
lub 500 g taze börülce - 250 g kiraz domates, ikiye bölünmüş
- 80 g taze soğan, ince kıyılmış
- 40 g sızma zeytinyağı
- 15 g sirke
- 2 - 3 tutam tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kıymalı Ispanak
45 min
Zeytinyağlı Pırasa
30 min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40min
Doğranmış karışık taze otlar
10 min
Ekmek Köfteli Tavuk Suyu Çorbası
1hod. 5min
Yoğurt Soslu Keçi Peynirli Flan ve Pırasa
Brak ocen
Karnıyarık
1hod.
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1hod. 5min
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1hod. 5min
Buharda pişmiş karides
15min
Tavuk Bulyon
45 min
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45 min