Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tavuk salamı
- 150 g biber, karışık (örn. kırmızı, yeşil, sarı), parçalara bölünmüş
- 300 g tavuk göğsü, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 300 g tavuk budu, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş
- 1 tutam toz karabiber
- 1 tk tuz
- 1 tk karışık baharat, damak tadına göre
- 500 g su
Dereotlu yoğurt sosu
- 10 - 15 dal dereotu yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 300 g yoğurt
- 50 g mayonez
- 2 tutam tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
İşkembe Çorbası
1u. 20min
Güllü Antep Fıstıklı Lokum
26 godz. 50 min
Rokalı Pesto
10min
Ahtapot Salatası (vakumda pişirme)
8h
Kahveli ve Hindistan Cevizli Lokum
26 godz. 50 min
Yer Fıstığı Şekerlemesi
1h 30 min
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1h 35min
Vegan Mayonez
15min
Bademli Karamel Şekerlemesi
1u. 45min
Damla Sakızlı Lokum
26 godz. 50 min
Portakallı Lokum
26 godz. 50 min
Otlu Peynir Ezmesi
20min