Urządzenia i Akcesoria
Ricotta-Cheesecake mit Erdbeeren
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
Boden
-
Vollkorn-Butterkekse (z.B. Leibniz), halbiert150 g
-
Butter weich, in kleinen Stücken60 g
Füllung und Fertigstellung
-
Ricotta aus Kuhmilch250 g
-
100 g FrischkäseSahne100 g
-
Eier3
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Erdbeerkonfitüre70 g
-
Erdbeeren, frisch in Scheiben (ca. 5 mm)150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1363 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Say Cheese!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nougat-Erdbeer-Tarte
5 godz.
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 godz. 10 min
Quiche mit Beerencreme
1 godz. 40 min
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Italienische Obsttorte
3 godz. 15 min
Erdbeer-Blaubeer-Tarte
3 godz.
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 godz.
Schoko-Mokka-Cheesecake
14 godz.
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3 godz. 25 min
Himbeer-Cheesecake mit weißer Schokolade
6 godz. 30 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min