Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa quebrada:
- 250 g de harina
- 120 g de mantequilla, fría, en trozos
- 50 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de polvo para hornear
Relleno:
- 150 g de queso oaxaca
- 120 g de leche
- 80 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 huevos
- 10 g de harina
- sal y pimienta, al gusto
- 250 g de setas
- 15 g de aceite
- 5 chiles guajillo, desvenados
- 50 g de agua
- 1 cubo de caldo de pollo
- 1 ramita de epazote, sólo las hojas enteras
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3023 kJ / 720 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1h
Quiche de espinacas con tocino
2 godz.
Pesto de espinacas y nueces
5 Min
Quiche de flor de calabaza
1h
Lasaña vegetariana
1h
Pan artesanal TM6
5h
Hojaldre de flor de calabaza
45 min
Focaccia con cebolla, aceitunas y romero
1h
Tarta de ricotta y frutos rojos
2 godz.
Pay de espinaca con base de nuez
1h 20 min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1h
Pay de atún
1h 40 min