Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa "de luxe"
- 100 g de queso cremoso
- 150 g de mayonesa
- 50 g de cebolleta tierna
-
1 - 2
cucharaditas de albahaca seca
lub 4 ramitas de albahaca fresca - 1 - 2 cucharaditas de orégano seco
- 2 cucharaditas de mostaza
- 20 g de agua
Patatas
- 1500 g de agua
- 600 g de patatas con piel, cortadas en gajos
- 50 g de harina
- 1 cucharadita pimentón
- 1 cucharadita de ajo en polvo
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharadita de estragón seco
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2089.3 kJ / 499.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini gofres bravas
2h 30min
Ñoquis fritos con salsa de cheddar
1h 30min
Bollos de pizza
1 Std. 40 Min
Pizza wraps
1h
Tortillas de trigo y fajitas de ternera
1h
Patatas fritas con beicon y queso (bacon cheese fries) y salsa ranchera
30min
Crujientes de pollo almendrado con salsa ranchera
30min
Setas empanadas con mayonesa de hierbas
30min
Aros de cebolla
20min
Sándwich de ensalada César
20min
Patatas bravas en tempura
1 Std. 10 Min
Salsa brava
10min