Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 400 g Sultaninen
- 30 g Wasser
- 20 g Zucker
- 1 EL Kirsch
- ¼ TL Zimt, gemahlen
Teig
- 500 g Mehl
- 1 Päckchen Backpulver
- 200 g Zucker
- 1 TL Salz
- 180 g Butter, kalt, in Stücken
- 80 g saurer Most
- 80 g Sauerrahm
Fertigstellung
- 1 Ei verquirlt, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Luzerner Lebkuchen
55min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 50 Min
Lauchwähe mit Schinken
1h 45min
Bretzeli
2h 30 min
Schoggi-Crème
3h 15 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 40 Min
Schenkeli
1h 35 min
Herbstlicher Tirolercake
1h 30min
Süssmostcreme
4 Std. 15 Min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min