Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Vollmilch
- 6 Eigelbe, vom grossen Eiern
- 1 Vanilleschote, nur die Samen
- 400 g Doppelrahm
- 250 g Feinkristallzucker
- 700 g Rhabarber, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2479 kJ / 593 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aargauer Rüeblitorte
2h
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10min
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Himbeer-Orangen-Glacé
5h 10min
Vanilleglace
12 Std.
Blaubeer-Glace-Schaum
10min
Bündner Capuns
35 Min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Fruchtglace
5min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Rhabarberwähe
55 min