Sticky Toffee Sponge Cake
TM6 TM5

Sticky Toffee Sponge Cake

4.3 (76 ocen)

Składniki

Toffee Sauce

  • 80 g unsalted butter, diced
  • 120 g dark brown sugar
  • 200 g double cream

Sponge

  • 200 g margarine, plus extra for greasing
  • 200 g light brown muscovado sugar
  • 200 g self-raising flour
  • 4 large eggs
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp natural vanilla extract

Buttercream Icing

  • 220 g unsalted butter, diced
  • 350 g icing sugar

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
2779.4 kJ / 664.3 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
68.5 g
Tłuszcz
42 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Błonnik
0.5 g
Sód
388.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy