Sticky Toffee Sponge Cake

Sticky Toffee Sponge Cake

4.3 108 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 slices

Składniki

Toffee Sauce
  • unsalted butter diced
    80 g
  • dark brown sugar
    120 g
  • double cream
    200 g
Sponge
  • margarine plus extra for greasing
    200 g
  • light brown muscovado sugar
    200 g
  • self-raising flour
    200 g
  • large eggs
    4
  • baking powder
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Buttercream Icing
  • unsalted butter diced
    220 g
  • icing sugar
    350 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 388.2 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 2779.4 kJ / 664.3 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Węglowodany 68.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...