Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1 ramo de alecrim
- 1 ramo de tomilho
- 1 folha de louro
- 1500 g água
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 200 g cenoura cortada em cubos
- 200 g alho-francês cortado em rodelas, só a parte branca
- 200 g ervilhas
- 100 g nabo cortado em cubos
- Fatias de presunto p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 174 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Juliana de legumes
40 min
Creme verde
30 min
Sopa da pedra
1 godz. 30 min
Creme de curgete
20 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa da Avó
45 min
Sopa ribollita
45 min
Sopa rica
1 godz. 10 min
Sopa de feijão-branco
25 min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min