Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 40 克 冰糖粉
- 3 顆 蛋 (含塔皮和內餡用)
- 80 克 糙米粉 ,多備一些撒粉用
- 20 克 玉米粉
- 20 克 木薯粉 (地瓜粉)
- 2 茶匙 蒟蒻粉
- 150 克 南瓜 ,去皮,切塊(約1公分)
- 120 克 牛奶
- 90 克 鮮奶油
- 1 大匙 蜂蜜
- 1 大匙 二砂糖
- 1 大匙 蘭姆酒
- ¼ 茶匙 肉豆蔻粉 (opcjonalnie)
- ¼ 茶匙 肉桂粉
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1378.6 kJ / 331 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 1 g