Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pernil de porco fumado (650 g aprox.)
- 1500 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 200 g vinho branco
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 20 g salsa
- 1 cabeça de alho cortada ao meio
- 100 g chalota
- 50 g vinagre
- 1 baguete torrada cortada em fatias p/ servir
- Mostarda à antiga q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1707.8 kJ / 408.2 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 324.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de bacalhau com tomate
25min
Crepes soufflé
1sa 10 dk
Bolo rico da minha terra
1h
Sopa da panela
30min
Mexilhão thai
25min
Celestes
2h 30min
Ostras no forno
20min
Açorda de poejos
40min
Pão doce
2h 30min
Caril de frango à moçambicana
35min
Paella primaveril
30min
Pãezinhos de colher com leite condensado
1h 15min