Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ekmek, bayatlamış, küçük parçalara bölünmüş
- 20 g soğan
- ½ - ¾ tk tuz, damak tadına göre
- 120 g tereyağı, oda sıcaklığında
- 250 g kültür mantarı, sapları ayıklanmış, büyükler dörde küçükler ikiye bölünmüş
- 100 g labne
- ¼ - ½ tk muskat, rendelenmiş, damak tadına göre
- 1 tk limon suyu
- ½ tk toz karabiber
- 3 dal maydanoz yaprağı
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
İşkembe Çorbası
1 Std. 20 Min
Közlenmiş Biberli ve Maydanozlu Pesto
5min
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Fener Balığı ve Karides Çorbası
1h 15min
Acı Biberli Sebze
1h 5min
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10min
Ton Balıklı Ezme
10min
Erik Clafoutis
Brak ocen
Biberli Elmalı Ezme
25min
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15 Min
Havuçlu Mercimekli Humus
20min
Otlu Peynir Ezmesi
20min