Urządzenia i Akcesoria
Chili-Bohnen-Reis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Chilischoten, rot, getrocknet1 - 2
-
Olivenöl20 g
-
Wasser350 g
-
Reis, parboiled250 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Tomatenmark30 g
-
Kreuzkümmel (Cumin)1 TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Salz2 TL
-
Oregano1 TL
-
Zimt¼ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Kidneybohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft1 Dose
-
Mais (Abtropfgew. 140 g), abgetropft1 Dose
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
1667 kJ /
398 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
8.8 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomaten-Spinat-Nudeln
30 min
Griechisches Kartoffelgulasch
45 min
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
2 godz.
Chili con Couscous
45 min
Tomatenreis Mexiko
50 min
One-Pot-Paprika-Pasta
1 godz. 10 min
Vegetarische Bohnen-Bolognese
30 min
Cremiger Gemüsereis
25 min
Kidneybohnen-Curry
30 min
Grünkern-Chili-Cheese-Kartoffeln
45 min
Tortellini-Blitz-Auflauf
30 min
Veggie Rigatoni al forno
45 min