Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 250 g mantequilla sin sal, en cubos y un poco más para engrasar
- 230 g de almendras
- 300 g de semolina fina
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1 pizca de sal
- 4 huevos grandes
- 1 cdita de extracto de almendra natural
- 1 cdita de vainilla
Jarabe
- 140 g de azúcar
- 150 g de agua
- 175 g de miel
- 25 g de mantequilla sin sal
- 1 ½ cditas de esencia de azahar (opcjonalnie)
Para servir
- 50 g de almendras fileteadas, tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de chocolate
10 min
Ajo picado (100 g)
15min
Cebolla picada (100-200 g)
5 Min
Ajo picado (10-20 g)
10 min
Aderezo de ajo a las finas hierbas
5 Min
Cebollas picadas (400-500 g)
10 min
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces tostadas TM6
14h 15min
Nueces molido fino (150-250 g)
5 Min
Nueces picadas gruesas (200 g)
5 Min
Cacahuates o nueces picados gruesos (300 g)
Brak ocen
Hierbas picadas (5 g)
5 Min
Cebollas picadas (220-350 g)
10 min