Pastel de sémolina, almendra y miel

Pastel de sémolina, almendra y miel

2.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 rebanada

Składniki

Pastel
  • 250 g mantequilla sin sal en cubos y un poco más para engrasar
  • 230 g de almendras
  • 300 g de semolina fina
  • 1 cdita de polvo para hornear
  • 1 pizca de sal
  • 4 huevos grandes
  • 1 cdita de extracto de almendra natural
  • 1 cdita de vainilla
Jarabe
  • 140 g de azúcar
  • 150 g de agua
  • 175 g de miel
  • 25 g de mantequilla sin sal
  • 1 ½ cditas de esencia de azahar (opcjonalnie)
Para servir
  • 50 g de almendras fileteadas, tostadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 11 g
Kalorie 2226 kJ / 532 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...